keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Elintarvikkeiden flopit

Jäin yhtenä päivänä miettimään mitäs kaikenlaisia tuotteita tässä on vuosien aikana tullut kauppojen hyllyille häipyäkseen sieltä varsin äkkiä. Ja näitä tuotteita olisi toki pilvin pimein, mutta ajan nyt takaa sellaisia vähän erikoisempia vetoja, jotka eivät ole sitten vedonneet kuluttajiin - mikä on monessa tapauksessa terve merkki. Olen varma että niitä on paljon enemmänkin, mutta mieleeni tuli ensi ajatuksella vasta muutama:

15 % rasvaa sisältävä margariini: tästä on aikaa melkein kymmenisen vuotta. Kauhulla odottelin näiden tuloa markkinoille, sillä Hollannissa olin hieman aiemmin huomannut vieläkin vähärasvaisempia margariineja.

- "Light"maito kuidulla: täytyy myöntää, että tämä tuote edusti niin ultralight linjausta, että olin melkein pöyristynyt siitä - samalla tavoin kun olin pöyristynyt rasvattomasta raejuustosta. Näiden kahden ero lopulta oli, että toinen pysyi markkinoilla ja toinen ei.

- Omega-3 sisältävä limu: joitakin vuosia sitten piipahti kaupoissa, kun omega-3 tietoisuus alkoi lisääntyä. Järki voitti.

Mutta on myös tuotteita, joiden kohdalla olin melko varma että ne eivät kauaa kaupassa näy - ja olin väärässä. Ultrakevyet chorizomeetvurstit, rypsioltermanni ja rasvaton raejuusto, ultra-bran flakesit ovat ensimmäisenä mieleen tulevia esimerkkejä - milloin ajattelin joko tuoteajatuksen, erilaisuuden tai maun tulevan esteeksi. Tätä blogautusta ei kuitenkaan ole tarkoitettu näille tuotteille, jotka ovat säilyneet markkinoilla vaan niille, jotka sieltä varsin nopeasti ovat hävinneet. Toivonkin lukijoilta muistutuksia, mitäs muita "innovaatioita" kaupoissa on vuosien aikana piipahtanut - koska itse ainakin saan näistä muistikuvista nyt jotain lämmintä nostalgiaa vaikka markkinoilletulohetkellä reaktiot ovat olleet joskus viileämpiäkin.

Jos/kun näitä muistikuvia tulee niin kiitoksella otan vastaan ja lisäilen listaan. Ja lisäilen itsekin jos näitä mieleen tulee.

17 kommenttia:

 1. Onkohan 17 %:nen aurajuusto vielä markkinoilla? Se on / oli kamalaa.

  VastaaPoista
 2. Minorajuustoa en ole enää marketeissa nähnyt, itsekin sitä koitin takavuosina jyystää, mutta kumia mikä kumia. Onneksi olen aina ajatellut, että mieluummin vähemmän perusruokaa kuin enemmän näitä valmisteita ja jättänyt pääosin kokeiluasteelle.

  Nyt ihmettelen noita karppileipiä, joista toisessa mitä täällä korvessa olen nähnyt lukee lisätty gluteenia ja toisessa lisätty vehnän valkuaista eli gluteeniahan sekin tiemmä on. Kuitenkin mainoksissa siitä ei puhuta mitään, puhutaan vain jyvistä ja siemenistä, joilla hh-tasoa olisi laskettu, ei siitä, että proteiinitasoa on nostettu. Gluteenihan on kuitenkin se vehnän 'ongelmaosio'.

  Olen haistavinani karppaajillakin jo henkeä voit syödä enemmän kun syöt näin - miksiköhän sen niin pitää olla? Eikö painonhallinnan perusta kuitenkin ole oppia syömään sopiva määrä sitä mitä syökin?

  VastaaPoista
 3. Kävin Painonvartijoissa, kun rasvaton raejuusto oli melko uusi tuote. Kun ohjaaja kehotti käyttämään sitä tavallisen sijasta, uskaltauduin kiinnittämään huomiota energiamäärien mitättömään eroon (15 kcal/100g). Muistan ikuisesti, kuinka hän ohitti kommenttini pohtimatta sitä lainkaan. Hänestä rasvaton raejuusto oli niin kovin paljon parempi vaihtoehto.

  Aika moni näyttää omaksuneen saman linjan.

  VastaaPoista
 4. Totta Minorajuustoa ei ole enää muuten näkynyt *nostalgian tuulahdus*. En sitä kyllä koskaan maistanutkaan. Jokunen 5% rasvaa juusto on kyllä pysynyt markkinoilla.

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Kadonneiden tuotteiden listaan kuuluu purkitettu kananmuna, siitä taisi olla maustettu versiokio munakasta varten.
  Olen majaillut viimeiset 2 kuukautta Sveitsissä, täällä -ton, -ton, -ton tuotteita on esim. maitotuotteissa hyvin vähän. Maitoa saa täysrasvaisena ja "juomamaitona", 2,7% rasvaa, luomua on tarjolla paljon.

  VastaaPoista
 6. Mitä ihmettä? Minorajuusto oli ehdoton suosikkini 30 vuotta sitten! Nimenomaan kumisuus oli se juttu, mikä siinä mielytti.

  Makuaisti taipuu vaikka mihin. En pidä erityisesti voin mausta, koska en ole sitä oikeastaan koskaan käyttänyt.

  VastaaPoista
 7. Valmiisi lohkotut omenat! Siis mitä ihmettä? "Helppo ottaa evääksi", koska muutenhan omena on tosi vaikea ottaa mukaan :P En tiedä löytyykö vielä näitä.

  Minua ihmetyttää lähinnä kaikki kevyttuotteet, jotka ovat täynnä lisäaineita ja ties mitä myrkkyjä. Sitten niitä markkinoidaan terveystuotteita. Nykyään kamalasti muodissa nämä vatsan toimintaa parantavat jogurtit. Oma kysymykseni kuuluuki, että tarvitsetko niitä parantamaan vatsasi toimintaa, jos jo syöt muuten monipuolisesti?

  Rasvaton raejuusto pysyy kyllä ihmeellisesti markkinoilla, vaikka maistuu pyyhekumille...

  VastaaPoista
 8. Laktoosi-intolerantikkona ärsyttää ihan suunnattomasti se, että lähes kaikki laktoosittomat maitotuotteet ovat niitä rasvattomia versioita. Mieluummin kuitenkin syön kyseisiä maitotuotteita kuin kalsiumia purkista.

  -F

  VastaaPoista
 9. Rasvaton majoneesi (muistaakseni Finduksen) on kyllä majoneesin irvikuva, kun lähtee miettimään majoneesin ainesosia. Kitkerää ja kamalaa, hyh!

  VastaaPoista
 10. "Rasvaton majoneesi" on oksimoroni. Sellaista ei kerta kaikkiaan voi olla olemassa, koska majoneesi valmistetaan öljystä ja munankeltuaisista.

  Nimen pitäisi olla "majoneesin kaltainen tuote".

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Juurikin noin ajattelin sen itsekin. On melko omituista, että ko. tuote edes saa majoneesi-nimeä kantaa!

  VastaaPoista
 12. Kiitos jatkoehdotuksista! Rasvaton majoneesi on kyllä aika outo juttu... Se ei päädy listaan vain siksi että se on onnistunut pysymään markkinoilla.

  VastaaPoista
 13. Eikös joskus myyty valmiiksi paistettua jauhelihaa?

  Kananmunaahan myydään suurkeittiöille muokattuna keitettynä pitkämunana. Googlesta löytyy sanalla pitkämuna. Löytyypä samasta paikasta valmiiksi paistettuja muniakin.

  Ei siis kannata ihmetellä, minkä takia ne liikenneasemien munat maistuvat kumilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niinoä vaan valmiiksi paistettu jauheliha teki comebackin... Voi luoja =/

   Poista
 14. Turhake on (no, omasta mielestäni) pakastekeittovihannekset; pussissa on pilkottuna perunat, porkkanat yms. valmiiksi. Tulee perusvihanneksille aikamoinen kilohinta :) Sentään jaksan itse vielä kuoria ja pilkkoa, ajan säästö on minimaalista!

  Toisekseen; välipaloina näytetään mainostavan mm. valmiita "melonipalloja & viinirypäleitä", olisiko n. 75 g:n verran tavaraa siinä muovirasiassa. On se varmaan terveellisempää kuin karkki, mutta eiköhän sen hedelmän voisi syödä ihan sellaisenaan.

  VastaaPoista
 15. Vyprvpn Crack
  Cracked Here is a useful place where you can easily find Activators, Patch, Full version software Free Download, License key, serial key, keygen, Activation Key and Torrents. Get all of these by easily just on a single click.

  VastaaPoista
 16. Movavi Video Editor Crack
  Movavi Video Editor Activation Key, you can take screen captures of your PC show. The absolute best highlights of Movavi Video Editor include underpins an assortment of video designs, lovely Effects, the Ability to change over arrangements, recording sound and pictures, Dynamic condition, and then some. Through, you can crop, transform, join, adjust images, or indeed implement effects and edit sounds immediately and dramatically.

  VastaaPoista